Kolla upp rörmokare

Tre frågor du bör ställa till din rörmokare

När du anlitar en rörmokare vill du se till att du får värde för dina pengar. Du vill också se till att personen du anlitar är kvalificerad att jobba med ditt system så du inte orsakar mer skada i slutändan.

Nästa gång du behöver arbeta med en rörmokare – här följer tre saker du bör fråga företaget innan du bokar ett möte med dem.

Är era anställda licensierade?

De mest legitima VVS-företagen är licensierade, men alla kräver inte att deras anställda ska skaffa en rörmokarlicens. När någon är licensierad kan du säkerligen anta att de vet innan och utan hur de ska jobba med rörsystem och dina apparater. Du bör även överväga att fråga hur länge företaget har varit verksamt. Mer erfarna rörmokare kan vara bättre på att hantera tuffa situationer. Att säkerställa att den individuella anställda som skickas hem till dig är licensierad är ett utmärkt sätt att se till att du får ett kvalitativt arbete gjort.

Har ni akutservice?

Varje gång du arbetar med ett VVS-företag bör du ta mentala anteckningar över kvalitéten på arbetet du får och den typ av erfarenhet du har. Idén är att hitta ett företag du kan lita på och som utför ett ordentligt arbete så att du vet vem du ska ringa nästa gång du behöver en rörmokare. En sak du bör fråga din rörmokare är om företaget erbjuder akutservice. De bästa rörmokarna erbjuder 24-timmars akutservice som kan vara extremt hjälpfull. Om din rörmokare erbjuder denna tjänst så bör du överväga att lägga till dem till din lista av ”akutnummer”.

Hur mycket tar ni betalt?

Det finns inget värre än att få en chockräkning. När du pratar med din rörmokare måste du se till att du har koll på företagets kostnader innan du bokar ett möte. De flesta rörmokare tar betalt per timme och tar sedan extra betalt för reservdelar du kan behöva. Se till att fråga vad kostnaden är per timme och om det någonsin ändras beroende på hur många timmar arbetet kommer att ta. Fråga även om de kan bestå med priser på reservdelar. Detta ger dig en generell idé om hur mycket ditt möte, med både tjänster och delar, kommer kosta.

Se till att du ställer dessa tre frågor när du ringer till din rörmokare innan du bokar ett möte. Att veta om företagets anställda är licensierade, om de har akutservice och vad de normalt tar betalt, kommer hjälpa dig att ta kloka beslut och spara pengar.