Kostnad VVS-montör

Hur mycket kostar den genomsnittliga VVS-montören?

Oavsett vart du vänder dig, verkar det som om någon har en historia att berätta om hur de blev överdebiterade för en VVS-reparation. Oavsett om VVS-montören kom för att laga ett enkelt läckage eller för att installera en varmvattenberedare, blir fler husägare än någonsin missnöjda med mindre än genomsnittliga resultat från deras VVS-montörer.  

Så hur kan du säkerställa att du får bäst valuta för din VVS-reparation? Om du undrar hur mycket en VVS-montör tar betalt i genomsnitt, är du på rätt spår. En stor del av att se till att du får mest valuta för pengarna, är att i förväg veta vad en VVS-montör i ditt område tar betalt. På så sätt blir du utrustad med information innan du anlitar en VVS-montör, och du kommer att veta när kostnaden är alldeles för hög för jobbet.

Så här kan du ta reda på hur mycket en VVS-montör tar betalt i genomsnitt i ditt område:

  • Håll dig till runt 16 kilometers radie i din närhet. Detta är speciellt sant om du bor i en sovstad i ett större storstadsområde. Husägare undersöker alltför ofta priserna på VVS-montörer för att av misstag undersöka priser som är mer relevanta för ett förorts- eller länssamhälle istället för en stad. En tumregel är att ju mer utvecklat ditt område är, desto högre är priserna på VVS-montörer. Det finns dock några undantag för den regeln och de gäller generellt de VVS-montörer som du kommer vara mest intresserad av.

 

  • Fråga dina vänner eller grannar om de kan rekommendera en VVS-montör du kan välja. I din sociala cirkel finns en uppsjö av information om hur mycket VVS-montörer tar betalt för sina reparationstjänster – så utnyttja det! Du kommer troligtvis begränsa din lista till en handfull lokala VVS-montörer som passar din budget.

 

  • När du har en grov lista på VVS-montörer med prisvärda tjänster, leta online efter ytterligare rekommendationer på deras utförda arbete. Om de har en hemsida, titta även på den – de listar ofta sina bästa rekommendationer, så du kan få en bättre uppfattning om vilken kvalitét du kan förvänta dig av arbetet.

 

  • Kontakta varje enskild VVS-montör för att se om de kan erbjuda dig en kostnadsfri offert för ditt projekt. Detta kan innebära en hem visit för att se omfattningen av arbetet som behöver utföras i ditt badrum eller på dina vattenrör. Om de erbjuder en gratis hem visit, utnyttja det – dessa offerter är oftast mer exakta än de som görs över telefon.

 

  • När du väl har fått offerten för den VVS-tjänsten som behövs, ta den informationen och jämför den med vad en VVS-montör tar betalt i genomsnitt i ditt område. Du bör få en kristallklar uppfattning om huruvida du får bäst valuta för dina pengar eller inte.

 

När det gäller VVS-tjänster, är det viktigt att komma ihåg att priset du betalar kan återspegla kvalitén på det arbete som utförs. Det ska däremot inte vara för dyrt att få ett utmärkt jobb utfört

Genom en liten undersökning  kommer du upptäcka hur mycket en VVS-montör tar betalt i genomsnitt i ditt område.